Eerst geloven , dan zien

Toen ik mij enkele jaren geleden begon te verdiepen in de spirituele kant van het leven wist ik eigenlijk helemaal niet wat spiritualiteit inhoudt. Het woord spiritualiteit riep en roept nog steeds misschien wel bij de meeste mensen beelden op van waarzegsters met glazen bollen in groezelige achterkamertjes, of Rasta Rostelli’s op het podium, of Jomanda in haar blauwe jurk. En ja, ook zij beoefenen spiritualiteit. De spirituele wereld is zo groot en veel of eigenlijk allesomvattend. Niemand brengt ook maar een dag in zijn leven door zonder met spiritualiteit verbonden te zijn, ook al heb je dat zelf niet in de gaten of geloof je er niet in.

 Voor mij betekent het vooral bewustzijn en energie. Zoals bekend uit de kwantumfysica bestaat alles uit energie en trilling of frequenties. Ik zal daar later nog eens een ander blog aan wijden, want het is echt heel interessant en zeker voor diegenen onder ons die wetenschappelijk geschoold zijn, die niet zomaar iets aannemen als het over niet verklaarbare gebeurtenissen gaat en het meetbaar willen zien. Waarom ik hier nu iets over schrijf is omdat ik tijdens sessies ook regelmatig werk met het niet tastbare, niet zichtbare. Met het hogere Zelf, gidsen en helpers van mijn client en van mijzelf. Ik heb ze nog nooit gezien, maar ik weet dat ze er zijn. Dat is mijn helderwetendheid. Voor een sessie stem ik af op deze energie en vraag om ons te helpen de noodzakelijke informatie door te laten komen die van belang is voor de betreffende sessie. En dan is het dus mogelijk om in andere tijden terecht te komen bijvoorbeeld, ook wel andere dimensies genoemd. En kan er gewerkt worden met de energie van overleden personen of met entiteiten waarvan we niet weten wie het zijn en waarom ze er zijn. Maar daar komen we dan tijdens een sessie wel achter. Belangrijk is om te vertrouwen dat wat er gebeurt tijdens een sessie belangrijk is voor jouw proces. En dat je weet dat je veilig bent. Ik zorg daarvoor, een veilige bedding.

Zelf ben ik misschien nog wel de meest sceptische persoon die er is als het gaat over werken met niet zichtbare energie. Hoe vaak ik mijzelf niet heb moeten helpen herinneren aan een gebeurtenis een paar jaar geleden, die mij er van overtuigd heeft dat er zoveel meer is om ons heen dan de meesten van ons kunnen waarnemen. Ik had een sessie gepland bij een mesoloog die samen werkte met een medium. Dat medium stond er om bekend dat ze samen werkt met een team van artsen uit de zesde dimensie. De trilling van die dimensie is zo hoog dat wij die niet met het blote oog waar kunnen nemen. Dus eigenlijk stonden er drie onzichtbare artsen om mij heen. Ik had best wat fysieke klachten in de nasleep van een burn-out en de mesoloog onderzocht mij op wat het medium doorkreeg van haar team van artsen om te meten met speciale apparatuur. Op zich was dat al wonderbaarlijk, maar wat helemaal indruk maakte was dat er letterlijk fysiek aan mij gewerkt werd terwijl ik dus niemand zag: Mijn hoofd werd “gezet”, een arm ging omhoog en werd onderzocht, mijn kaken werden open gezet, zodat ik met een wijd open mond daar zat. En het klopte , want ik had veel problemen destijds met mijn kaken. En plots zag ik dat mijn buik bewoog…en mijn lichaam schudde mee. Het medium vroeg of ik wist wat er gebeurde. Nou, het voelde alsof twee handen mijn buik aan het onderzoeken waren. En dat beaamde zij.

In de drie weken die op de behandeling volgden was ik op de een of andere manier zeer hoog gevoelig. Zo nam ik bij een vriendin in haar “nieuwe” huis uit 1970 een bijzondere energie waar. Ze vertelde dat de vorige eigenaar daar overleden was en opgebaard had gelegen. Hij zocht mij echt op, liet duidelijk weten dat hij er was. Maar ik wist toen nog niet wat ik met die energie kon doen. Gelukkig is dat later goed gekomen en heeft de ziel van de man alsnog de overgang kunnen maken. Bij een andere vriendin voelde ik steeds dat er iemand naar binnen keek vanuit de tuin, maar ik zag niemand. Toen ik het benoemde zei ze dat het klopte. De ziel van haar overleden schoonvader werd vaker door haar vriend waar genomen op die plek. En van een paard in de duinen dat op hol was geslagen nam ik de paniek over toen het langs mij raasde waardoor ik begon te hyperventileren…allemaal ervaringen die nieuw voor mij waren. Echter in de jaren daarna heb ik het zo sterk niet meer ervaren. Het lijkt er op dat ik die ervaringen nodig had om dit werk te kunnen gaan doen. Van eerst zien en dan geloven naar eerst geloven en dan zien. En nu weet ik het dus gewoon…het enige dat ik hoef te doen is om hen te vragen te helpen om in, om en door ons heen te werken. Geweldig hè! En …iedereen kan dit leren, want we hebben allemaal onze eigen vermogens hierin.

Ik hoop dat je het leuk vond om iets te lezen over het ontdekken van de spiritualiteit in mijzelf. Geef gerust een reactie of stel vragen als je ze hebt.